Opravdu je hotelový průmysl v Česku na dně?

23.07.2010 20:44

V poslední době se opět vyrojily v médiích negativní články o hotelovém byznyse. Ono k tomu přispívá i mnohdy různá prohlášení "významných" odborníků na cestovní ruch, jako například : "Hotely v Česku čeká cesta do pekel", říká prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Pavel Hlinka.

Je to ale pravda? Kam až necháme zajít tato provolání? Budeme stále nečině pouze přihlížet a poslouchat tato provolání a konstatování? Připadá mi to celé zjizvené, hnijící a ke krásnému hotelovému řemeslu slušně řečeno neadekvátní.

Je až nepochopitelné, že vládní a odpovědní činitelé nejsou schopni přijmout názory a návody, jak hotelový průmysl vyzvednout a participovat na hotelových, resp. cestovatelských výnosech. Cestovní ruch se podle posledních statistik podílí na celkové produkci ČR v 5,6%, na příjmech státního rozpočtu 6,9% a na zaměstnanosti 7,6%. Je to opravdu tak málo?

O čem vlastně senzacechtiví tisk píše?

České hotely živoří, nejsou hosti
Luxus za tisícovku. Hotely bez hostů snižují ceny
Nejistá sezona pěti hvězdiček
Hotely a restaurace přišly od počátku krize o pětinu tržeb

Tyto mediální titulky a obsah článků hotelovému byznysu a marketingu opravdu vůbec nepomohou.

Škoda, že jsme se nepoučili ze zahraničí, kde jsou v hotelovém a turistickém marketingu daleko dále. V Praze je např. více reklam na cesty do Rakouska než po Čechách ...
Ve Vídni jsem žádnou reklamu o Praze nebo o Čechách neviděl ...

Zpět