Odvážný flexibilní hotelový design

28.05.2014 12:56

Architekti z hongkongského ateliéru OVA Studio navrhli odvážný flexibilní hotelový design Hotelu Hive-Inn, který je poskládán z kontejnerů s  obrovským množstvím reklamní plochy.

Předností designu je možnost navýšení kapacity nebo jeho ubrání, hotel může růst, nebo se zmenšit tím, že kontejnery se dají na sebe vršit, případně odebírat podle situace. Budova se tak může neustále měnit díky chytré konstrukci, kterou tvoří připravený rám. Do něj lze kontejner jednoduše zaklapnout i naopak odebrat.

Součástí hotelové budovy je trvale přítomný jeřáb na vrcholu kovové konstrukce, který může velmi operativně usazovat kontejnery podle poptávky po ubytování.

Architekti  projektu Hotelu Hive-Inn považují za největší devizu volnou reklamní plochu, kterou takto sestavený hotel nabízí. Ten by se stal nosičem desítek až stovek billboardů.

V každém kontejneru  bude každý apartmán tematicky zaměřen na jednu globální značku a její logo bude pokrývat vnější stěny celého kontejneru. Půjde tedy o kombinaci ubytování a reklamy v jednom. Součástí některých pokojů by byly i kontejnerové terasy a zahrádky.

hotel z kontejnerů - Hotel Hive-Inn

Zpět