Jak šel (krizový) čas luxusním pražským hotelem

17.02.2014 12:34

Luxusní The Augustine Hotel Prague otevřel své brány po rekonstrukci za zhruba 1,7 miliardy korun v květnu 2009 pod vedením sítě luxusních hotelů Rocco Forte.

Jak začala jeho historie?
Mniší z augustiniánského řádu dostali klášter v restituci ve velmi špatném stavu a developerská firma Waldeck Capital z kláštera vybudovala luxusní hotel. Mnichů zbylo už jen pět a část starého kláštera jim zůstala.

Hotel byl otevřel v době nastávající krize a provozovatelé sami přiznávají, že některé jejich hotely trpí více než jiné – tržby jim klesly až o 40 %. V době krize se mění způsob rezervace – zatímco dříve si klienti rezervovali hotel dva tři měsíce dopředu, teď jsou to dva týdny. Vkrádá se nejistota, která ovlivňuje každého v jeho činnosti.

Zdroj: iDnes.cz

Jak to s hotelem vypadá dnes?
Hotel koupila rakouská developerská společnost Raiffeisen evolution a bude jej provozovat ruský hoteliérský řetězec Azimut, která vznikla v roce 2004 a provozuje celkem 22 hotelů kromě Ruska i v Německu a Rakousku.

Společnost získala polovinu hotelu od americké investiční společnosti Waldeck Capital, která projekt hotelu rozjela v roce 2000. Raiffeisen evolution pak do projektu vstoupila v roce 2005, od té doby má polovinu společnosti.

Majitel společnosti Waldeck Capital, pan Thomas Smit, se proto vloni rozhodl, že hotel, který patří v jeho společnosti s hotely od amerických po hongkongské k nejlepším, bude řídit sám prostřednictvím společnosti Prague Hospitality, kterou vlastní s manželkou Dagmar Smit, Češkou. Mělo to však být jen dočasně.

"S lítostí opouštíme hotel The Augustine, společnost Waldeck Capital má však mnoho zajímavých nových plánů včetně podobného projektu v Dubaji, který bude dvakrát větší stran provozu a služeb. Mezi našimi klienty a investory jsme známí tím, že s každým novým developmentem zvedáme laťku, což očekávají i naši hoteloví hosté," uvedl v prohlášení investor Tom Smit, majitel Waldeck Capital.

Zdroj: iDnes.cz








 

Zpět