HolidayCheck Award 2014 pro české hotely

09.01.2014 23:05

Klenoty českých hotelů vyznamenány cenou HolidayCheck Award 2014

České hotelnictví slaví velký úspěch, 11 hotelů patří mezi nejoblíbenější na světě

Již po deváté oceňuje nezávislý turistický portál HolidayCheck nejoblíbenější hotely na celém světě, letos na základě skoro 1 milionu recenzí, které turisté odevzdali v roce 2013. Česká republika se v této silné mezinárodní konkurenci rovněž prosadila – důkazem je 11 vítězů v 5 kategoriích. Nejvíce ocenění si odnesly hotely hlavního města Prahy, následovány západočeským lázeňským trojúhelníkem a poslední cena putovala do sousedních jižních Čech.

Atraktivita „zlaté Prahy“ byla potvrzena hned sedmi cenami. Dvojnásobný vítěz Hotel Jurys Inn Prague**** nabízí skvělé zázemí pro městský pobyt, což je zároveň kategorie, ve které byl hotel letos vyznamenán. V srdci Prahy se rovněž nachází Hotel Park Inn Prague**** postavený v typickém Art Deco stylu. Hotel se nachází jen 30 minut od letiště a je obklopen řadou historických památek. Nemalé oblíbenosti se těší také klasicistní Falkensteiner Hotel Maria Prag****, který reprezentuje Prahu v protikladu minulosti a modernizace. Naleznete zde eleganci, ryzí design a špičkové vybavení pod jednou střechou. Hotel NH Prague**** je unikátem díky své lanovce, která propojuje dvě hotelové budovy a nabízí nezapomenutelný výhled na město. Clarion Congress Hotel Prague**** představuje jeden z největších a nejmodernějších kongresových hotelů v České republice s vlastní nákupní galerií zajišťující odpočinek a zábavu. Romantická atmosféra v okouzlujícím designu Lindner Hotel Prague Castle****+ byla potvrzena získáním ocenění v kategorii „dovolená ve dvou“. V tomto hotelu se odrážejí záblesky minulých časů, zatímco si zákazník užívá eleganci a klidnou atmosféru. V dosahu pěší chůze od centra Prahy se nachází Hotel Hilton Prague****+, který potěší zákazníka na služební cestě i na dovolené. Jeden z největších luxusních hotelů České republiky má vlastní střešní bar s výhledem na Prahu.

Turistická oblast lázeňského trojúhelníku se pyšní absolutním vítězem pro Českou republiku. Prestižní ocenění HC Award v kategorii „jednička v zemi“ si odnáší SwissHouse Apartments & Spa**** z Mariánských lázní, který byl oceněn již potřetí za sebou, což jen dokazuje garanci vysoké kvality a perfektních služeb zákazníkům. V dalším z lázeňských měst, Františkových Lázních, se nachází Hotel Seeberg**** se stejnojmenným hradem. Není divu, že hotel zvítězil v kategorii „wellness a relaxace“, neboť disponuje vlastními lázněmi, wellness studiem se saunou a bazénem s mořskou vodou. Zástupcem Karlových Varů je další wellness expert Spa Resort Sanssouci****, který představuje nový komplex třech lázeňských zařízení, jehož smyslem je dopřát zákazníkovi maximální komfort.

Stezku slávy českého hotelnictví uzavírá jihočeské město Větřní, domov Sporthotelu Zátoň****, který nabízí kvalitní sportoviště i výborné místo pro odpočinek a relaxaci.

Pro nominaci musel hotel obdržet alespoň 40 recenzí v roce 2013, 90% doporučení svých hostů a také průměrné hodnocení minimálně 5 sluníček ze šesti. Hotely, které se snažily ovlivnit své hodnocení proti pravidlům, byly vyřazeny.

Zdroj: HolidayCheck

Zpět