Dvě Michelinské hvězdičky do Prahy

14.03.2013 15:00

Šéfkuchaři dvou pražských restaurací se můžou radovat. Roman Paulus z restaurace Alcron a Oldřich Sahajdák z Degustation Boheme Bourgeoise obhájili loňský úspěch a opět získali hvězdičku ve slavném gastronomickém průvodci Michelin Main Cities of Europe, který vychází od roku 1982 a nabízí výběr hotelů a restaurací v mnoha cenových kategoriích.

Šéfkuchaři obou restaurací, Roman Paulus a Oldřich Sahajdák, se v loňském roce stali prvními Čechy, kteří prestižní hodnocení získali.

La Degustation Boheme Bourgeoise vznikla v roce 2006 jako první degustační restaurace v Česku. Spolumajitelem a šéfkuchařem je Oldřich Sahajdák. Restaurace se specializuje na klasickou českou kuchyni z konce 19. století (menu je sestaveno z receptur Marie B. Svobodové z roku 1894), nabízí i mezinárodní degustační menu. Hvězdičku v gastronomickém průvodci Michelin získala poprvé loni.


Restaurace Alcron v hotelu Radisson Blu Alcron se pravidelně umísťuje v TOP 10 žebříčku nejlepších restaurací v průvodci Maurerův výběr Grand Restaurant (v roce 2009 se umístila na 1. místě), je také několikanásobným držitelem ocenění Americké akademie pro pohostinství v New Yorku Five Star Diamond Award. Hvězdičku v gastronomickém průvodci Michelin získala poprvé v loňském roce. Šéfkuchařem podniku je Roman Paulus.

Zpět