Facebooková aplikace TripAdvisor na hotelovém profilu

25.09.2014 22:33

Facebook a TripAdvisor - dvě nejúčinnější sociální média pro cestovatele a ubytovatele. Cestování je rozvíjejícím se fenoménem nejen v oblasti budování infrastruktury, dopravy, rozvíjení služeb, ale i v rámci virtuálního světa. Tak proč toho nevyužít?

Nejen, že Facebook a TripAdvisor spojili své síly v recenzích přátel, ale i ve vzájemném zobrazení dat o hotelích, turistických destinacích, památkách a službách.

Facebooková aplikace TripAdvisor by měla být součástí hotelového obchodního profilu na Facebooku. Implementace je rychlá a pohodlná a přináší okamžitý účinek už jen tím, že i když se českých referencí nevyskytuje mnoho, samotné počty (kladných) referencí poukazují na stav zařízení.

Proč instalovat aplikaci?

Pro napsání reference stačí Facebookový formulář, recenzent se nemusí přihlašovat na TripAdvisor (nemusí si vytvářet účet), což mnoho hostů bohužel od napsání recenze odrazovalo.

Až si vložíte aplikaci TripAdvisor na svůj Facebookový profil, nezapomeňte reference sledovat a pokud možno na ně reagovat, ideálně na všechny. Jednak samotný recenzent ocení vaši aktivitu, stejně jako následovníci, kteří se na recenze dívají a i podle nich se rozhodují, který hotel nebo ubytovací zařízení si vyberou.

V současné době pro účinné sledování referencí a nejrůznějších statutů a informací o ubytovacím zařízení v rámci virtuálního světa existuje několik vhodných nástrojů, které usnadní přehled o aktivitách recenzentů a blogerů. Je jen na škodu, že doposud neexistuje komplexní nástroj pro tuzemské hotely a destinaci.

Zpět