Capsule Hotel

22.01.2011 20:21

Po vzoru japonských Capsule hotels (Kabinové hotely) byl v polovině ledna 2011 otevřen první Capsule Hotel v Šanghaji v blízkosti vlakového nádraží.
Capsule Hotel dodržuje přísná bezpečnostní pravidla a použitý materiál splňuje normy vlivu na životní prostředí. Nový hotel poskytuje i jednu zvláštnost, tzv. "chrápající zony", kdy jsou hosté rozděleni do klidových a hlučnějších zon o:), hotel je zatím určen jen pro muže.

Xi Tai Capsule Hotel v Šanghaji nabízí 68 kabin s rozměry 1,1 metru výška krát šířka a 2,2 metru délka. Koupelny a toalety jsou společné. V kabině je klimatizace, připojení k internetu, digitální hodiny s rádie a budíkem, nastavitelné osvětlení a teplotu a alarm.

První Capsule hotel na světě v dnešním pojetí byl uveden do provozu v okrese Umeda Osaka - Capsule Inn dne 1.2.1979. Japonsko je v oblibě podobných zařízení vyhlášenou destinací, využití kabinových hotelů rok od roku stoupá. Dnes se můžeme s Capsule Hotels setkat ve Velké Británii Francii, Německu a severských státech. Hotely se budují v různých tvarech a velikostech s různým vybavením a zaměřením.

Na capsule hotely jsou ve světovém tisku zajímavé reakce a názory jako márnice, hrob a další, mě kabinové hotely připadají jako moderní stan - budova je stan, vlastní kabina spací pytel.

Docela by mě zajímaly marketingové aktivity a strategie majitelů kabinových hotelů. Jaké výhody a služby prezentují? Cenu? Pokud ano, bylo  by zajímavé, jak by se takový hotel ujal v českých podmínkách, když leckteré 5*a 4* hotely mají v současné době cenu, kterou měl v nedávné době kdejaký pražský necertifikovaný penzion o:(

Nebo je kabinové ubytování budoucností a to nejen v hotelovém byznysu?

capsule hotelcapsule hotel

capsule hotelcapsule hotel

Zpět